Handlekurv

VANLIGE SPØRSMÅL 
2-5 hverdager

Ekspresslevering

69 21 10 95

 

 

       

DIBS - Payments made easy
129 treff
Sorter etter:
Vis mer

Ullgarn

Strikk, hekle eller tov varme plass i vårt herlige ullgarn. På Knittingroom har vi et bredt sortiment av prisgunstige ullgarn fra Nordens mest kjente leverandør!

Ulike typer ullgarn

Det finnes ulike typer ullgarn i vårt sortiment, her finner du ullgarn som består av Alpakka, Merinoull, Mohair, ullblandet garn samt garn i 100% ren ull.

Muligheten med ull er så mange og den gjennomgående egenskapen som alt ullgarn og ullblandet garn har er at de veldig bra på å regulere varmen, ettersom ull er naturlig temperaturregulerende. En varm sommerdag puster plagget og du opplever hverken å bli svett eller fuktig mens i kulden har ullen en fantastisk evne til å holde på varmen. Det er altså både varmeisolerende og transporterer fukt.

Ull er et av våre fineste naturmaterialer der ullen er selve råmaterialet, og ønsker man ytterligere egenskaper tilsetter man andre tekstilfibre. Ettersom ull kan absorbere fukt uten at det oppleves som kaldt eller vått er det mange som forbinder ull med undertøy som brukes for eksempel i skibakken eller av barn i barnehagen på grunn av denne unike evnen. Ullgarn kan imidlertid brukes til stort sett alt!

Ullens utseende kommer an på hvilken sauerase den kommer fra og hvordan ullen har blitt bearbeidet. Det finnes mange muligheter med ullgarn og det kan med fordel brukes til både strikking, hekling og toving.

Klør all ull?

Mange har en forutinntatt forestilling om at ull klør, men det er faktisk ull som ikke klør over hode! Det er tykkelsen på ullfibrene som avgjør om den klør eller ikke. Grensen for at ullen klør måles i 27 mikron og oppover. Ekstra kjent for ikke å klø er våre høyt elskede merinogarn som framfor alt brukes til å strikke nydelig babytøy. Merinoull har tynnere og glattere fibre og klør derfor ikke. Plaggene oppleves som myke og deilig mot huden.

Også alpakkagarn er 100% kløfrie og strikker ikke mot huden. Alpakkaull er det mykeste og fineste garnet som finnes på markedet med en fantastisk vakker glans. Dessuten er det helt fritt for kjemikalier noe som også gjør det til et allergivennlig garn. Garnets egenskaper gjør at det er ideelt å strikke luer, votter, gensere og skjerf av.

Ytterligere en garnkvalitet som finnes er mohairgarn, et fluffy mykt luksusgarn som oftest brukes som følgetråd sammen med andre typer av garn. Men det kan selvfølgelig også brukes for seg selv. Mohair er ullfibre fra Angorageiten som samles til en tråd ved å slå det sammen med andre typer fiber som for eksempel nylon, akryl, silke med flere. Garn i kvaliteten Mohair brukes oftest til varme gensere, kofter, skjerf og luer.

Dessuten er flere av våre populære ullgarn superwashbehandlet, dette innebærer at du kan vaske ullplaggene litt varmere uten at de krymper. Garn som er superwashbehandlet tåler å bli vasket i 40 grader maskinvask noe som kan være praktisk når det gjelder plagg til små barn som lett skitner seg til. Imidlertid puster ullplagg, noe som gjør at plaggene sjelden trengs å vaskes og at det ofte holder å lufte de for at eventuell lukt skal forsvinne.

Et bredt utvalg av mønster tilpasset ullgarn

Mulighetene med ullgarn er mange og våre populære ullgarn kan med fordel brukes til både baby, barn, herre og dame alt etter eget smak og behag. Ullplagg kan brukes hele året og passer utmerket for det nordiske klimaet ettersom plaggene kan brukes i et variert klima, både en varm sommerdag eller en kald vinterdag.

Våre ullgarn passer utmerket til det meste og det er bare kreativiteten som setter grenser. Hvorfor ikke strikke et varm skjerf, en babyjakke som er myk og god mot babyens følsomme hud, årets trendy strikkegenser til deg selv eller hvorfor ikke en myk og koselig pute som blir en flott detalj i hjemmets tv-sofa.

Leveres av flere velkjente leverandører

Hos oss finner du ullgarn fra både sau, alpakka og lama av enestående kvalitet. I vårt brede sortiment av ullgarn finner du velkjente leverandører som Viking of Norway, Permin, Drops Design, Cewec, Svarta Fåret, Katia, Navia, Järbo Garn, Lang Yarns, Novita og mange flere.

Trenger du tilbehør for å komme i gang med ditt prosjekt

Har du kjøpt strikkepinner til prosjektet ditt? Du vet at vi på hver produktside skriver hvilke pinner vi anbefaler slik at det blir enkelt for deg å komme i gang?

Vi tilbyr et bredt sortiment av strikkepinner, strikketilbehør samt øvrige tilbehør som sakser og sytilbehør. Se hele vårt brede tilbehørsortiment på knittingroom.no.

Kom i gang med ditt nye prosjekt!

Bestill raskt og enkelt i vår nettbutikk som er åpen døgnet rundt! Vi leverer billig garn direkte fra lagerhyllen og hjem til deg. Kjøp ullgarn hos oss og kom i gang med ditt nye prosjekt allerede i dag!