Handlekurv

VANLIGE SPØRSMÅL 
2-5 hverdager

Ekspresslevering

69 21 10 95

 

 

       

DIBS - Payments made easy
24 treff
Sorter etter:

Merinogarn

Merinoullgarn, også kalt naturens eget supermateriale har utrolig mange fordelaktige egenskaper. Merinoullen er sannsynligvis det fineste, mykeste, mest vellisolerte og høykvalitets garnet som kan fås fra saueull.

Ullen kommer fra Merinosauen som har sin opprinnelse i Spania. Rasen har mennesker avlet fram for å oppnå så høy ullkvalitet og ullkvantitet som mulig.

En garnkvalitet med fantastiske muligheter

Mulighetene med merinoull er mange, men mest kjent er at ullen er veldig god på å regulere varmen.

Ull er naturlig temperaturregulerende. Det betyr at ullen kan puste når det er varmt ettersom som fibrene inneholder veldig mye luft samtidig som ullen varmer når det er kalt da varmekapasiteten er meget høy.

Ull er dessuten naturlig bakteriehemmende samt transporterer svette.

En ullkvalitet som ikke klør

En annen egenskap som garnkvaliteten merinoull er kjent for er at den ikke klør.

En forutinntatt mening pleier å være at all ull klør, men det stemmer ikke. Jo tynnere ullfibrene er jo mindre klør de. Ullens ”klø-grense” måles fra 27 mikron og oppover.

 Merinoull har en veldig fin og myk struktur med veldig små fibre som er betydelig mindre enn ”klø-grensen”. Dette gjør at merinoullen ikke klør overhode, det er derfor mye babytøy samt plagg som man har innerst på kroppen som for eksempel undertøy strikkes i merinoull.

En garnkvalitet som kan brukes hele året

Plagg i merinoull kan brukes på både sommer- og vinterhalvåret, noe som gjør bruken av garnet veldig anvendelig. Når du strikker og hekler i merinoull får du alltid et mykt og fint resultat og derfor er plaggene ofte til stor glede.

Garn i merinoull er høyt elsket og finnes i mange varianter som passer både til strikking, hekling og filting. Merinoull har en fantastisk kvalitet og er den største grunnen til at de fleste skandinaver elsker merinoull ettersom garnkvaliteten er så godt tilpasset vårt varierte klima

Følg vaskerådene nøye

Det kreves forsiktighet når man vasker merinoullplagg ettersom de bare får vaskes på lav varme. Et tips er å følge garnets anvisning som står nøye beskrevet på produktsiden for garnet på vår hjemmeside.

Oftest trengs plagg strikket i merinoull ikke vaskes spesielt ofte, ettersom ullen i plagget er luktbeskyttende. Det betyr at det ikke lukter om man svetter i det og dermed holder det som oftest å bare lufte plagget for at det skal føles fresht igjen.

Merinogarn fra Nordens ledende leverandører

Hos oss finner du alltid prisgunstig merinogarn fra velkjente garnleverandører som Cewec, Svarta Fåret, Katia, Viking of Norway, Lang Yarns, Novita, Drops design og mange flere.

Et bredt utvalg oppskrifter tilpasset merinogarn

Merinoullen har så mange fantastiske egenskaper, noe som gjør bruken av garnet allsidig. Plagget kan brukes hele året og dessuten er plaggene i merinoull 100% kløfrie. Merinoull kan derfor med fordel brukes til veldig mye, alt fra gensere, ponchoer, vester, babytøy, luer og varmende pledd.

Vi har et bredt utvalg av mønster som strikkes i merinoull og vi tar stadig inn nye oppskrifter. Se hele vårt store mønstersortiment på knittingroom.no.

Kjøp nødvending tilbehør til ditt prosjekt!

Trenger du tilbehør til prosjektet ditt? Pass på å kjøpe pinner, strikketilbehør og annet tilbehør så som sakser og sytilbehør. Vi leverer prisgunstig tilbehør direkte fra lagerhyllen og hjem til deg!

Kom i gang med ditt nye prosjekt!

Hos oss finner du alltid prisgunstig merinogarn fra velkjente leverandører til best pris! Sjekk ut hele vårt store garnsortiment på knittingroom.no og opplev fordelene med å strikke i merinoull du også!